Следващият етап идва“. Това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху пред пехотинци. Войските

...
Следващият етап идва“. Това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху пред пехотинци. Войските
Коментари Харесай

Премиерът на Израел: Следващият етап идва

„ Следващият стадий идва “. Това заяви израелският министър председател Бенямин Нетаняху пред пехотинци. Войските на Израел се струпват към линията Газа, съобщи bTV.
Прочетете още
През последните часове беше доказано, че при удара по ескорт от евакуиращи се вчера има починали деца.
 
И през днешния ден хиляди избягаха от северната част на Газа, до момента в който Израел нанесе нови въздушни удари по региона. „ Хамас “ заяви, че точно поради тях са били убити 9 пленници.

След първия период от 24 часа, който изтече в среднощ, израелските военни дадоха нови 6 часа на цивилните да се насочат на юг.

Призивът за всеобща евакуация беше наказан от филантропични групи, а от Организация на обединените нации го оповестиха за извънредно рисков.
 
„ Нуждаем се от неотложен филантропичен достъп в цяла Газа, с цел да можем да доставяме гориво, храна и вода на всеки нуждаещ се. Дори войните имат правила “, съобщи Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации.

Стотици хиляди към този момент се изтеглиха от северната част на Ивицата Газа – на юг. Други са решени да останат в домовете си.

Организация на обединените нации предизвести, че обстановката в Газа е въпрос на живот и гибел, има риск 2 млн. души да останат без вода.

А Израел нощес влезе с дребни отряди в Газа. „ Удряме враговете си с невиждана мощност. Това е единствено началото “, предизвести от своя страна израелският министър председател.
 
Равносметката досега – над 2200 убити в линията Газа и 1300 в Израел. Видеооператор на Ройтерс почина, а шестима публицисти бяха ранени при израелски обстрел в Южен Ливан.
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР